A.K. Cider - Limónka Natural Cider - 0,75 l sklo
Kód: CZC0214ADetailní popis produktu
Limónka je dobrým příkladem, že i z domácích odrůd jablek lze vyrobit precizní jednodruhový cider. Základem je mošt z Jaderničky moravské. Tento perfektní cider potěší znalce a milovníky suchých hořkokyselých tónů, který patří k tomuto typu přirozeně zrajícího, nepřikrášleného cideru. Působí zemitě a jadrně (ano je to jadernička). Vzpomenete si na chuť vlašských ořechů a zároveň Vás nadchne citrusový závěr. Má zlatavou barvu a lehkou perlivost. Dozrává v lahvi, není sířen ani pasterován. Tak jak to vykvasilo a dozrálo, tak to prostě je. Výsledek je ovšem překvapivě harmonický a připomene klasické anglické cidery.
Charakteristika: Jablečný-jednodruhový, suchý, perlivý, zemitý.
cider: Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Informace o výrobci A.K. Cider
A.K. Cider jsou řemeslné cidery a ovocná vína z Valašska. Staré odrůdy jablek jako Jadernička, Strýmka, Kožuch jsou základem jejich tvorby.
Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | A.K. CIDER |
---|---|
Hmotnost: | 1.39 kg |
Objem: | 0,75 l |
Zbytkový cukr: | Suchý |
Alkohol: | 6,5% |
Bez přidaného cukru: | ano |
Nefiltrovaný: | ano |
Nepasterovaný: | ano |
Objemová kategorie: | 500ml - 1000ml |
Odrůdový: | ano |
Perlivost: | tichý |
Výrobce: | A.K. Cider |
Země původu: | Česko |
Originální název: | A.K. Limónka Natural Cider 6,5% 750ml |
Složení: | fermentovaný jablečný mošt |
Konzervanty: | oxid siřičitý |
Speciální a limitované cidery: | ano |
Odrůda: | Jadernička moravská |
A.K. cider je regionální výrobce ciderů a ovocnýc vín špičkové kvality z Vizovic. Navazuje na místní tradici kvašení a zpracování ovoce, která jedlouhá a bohatá. Stylově se blíží řemeslným anglickým ciderům. Využívá regionální odrůdy jablek jako Jadrnička Moravská. Pro zrání často používá dubové sudy, které ciderům dávají hloubku a výraz. Jako jeden zmála se nebojí příjít s jednodruhovými cidery a perry.