Kamenná prodejna je přestěhovaná: Medovinárna, Na Zderaze 14, Praha 2

Co kvasit když není dost jablek

Úroda jablek na podzim (2019) nebyla tak fantastická jak 2018. Tak jsem dal dohromady jen pár litrů moštu. Navíc jsem kombinoval  i hrušky, asijské hrušky (nashi) a jablka. Sice míchat hrušky s jablka není ideál, ale tak to prostě bylo. Pár litrů dobrých. Dnes to stále jěště dobublává ve sklepě.

Ale co dál? Inspirace je i v této situaci dost. Co třeba šípek? Klasika venkovského domácího kvašení. A proč to tedy nezkusit. Šel jsem na to na podzim. Šípků bylo všude dost. Detaily postupu nechám na jindy, ale nyní to taky již probublává ve sklepě a krásně voní.

A do třetice jsem dostal tip na trnky. Takže zkusit trnkové víno? Je leden a trnky byly stále pěkně pevné a zralé stále na stromech. Zkusit se musí i to. A opět již to probublává. Nyní tedy bude čas zrekapitulovat postup. U cideru již jakž takž vím co a jak, ale ty vína? Průšvih nebo paráda, ale určitě i zábava. A doufám, že to bude i nová cesta, jak rozšířit možnosti domácího kvašení. Ovocná vína.

ZÁKAZNICKÁ PODPORA

Potřebujete se poradit s výběrem cideru? Zavolejte nám kdykoliv na 775 633 077 nebo napište na info@dobrycider.cz.

DOPRAVA ZDARMA

Bezpečné a rychlé doručení na Vaši adresu zdarma pro objednávky nad 1900 Kč

OSOBNÍ ODBĚR

Využijte možnosti osobního vyzvednutí u nás na prodejně v Praze a ušetřete.

// BLOG NA TITULKU

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení