Fermentace - základní informace

Fermentace (kvašení) je způsob přeměny nealkoholického ovocného moštu na alkoholický nápoj. Zjednodušeně: kvasí obsažený cukr pomocí kvasinek a živin pomáhající kvasinkám uskutečnit tuto přeměnu.

Proces je to víceméně spontánní, který lze podle Vašeho stupně zkušenosti a vybavení různě ovlivňovat a tím ovlivňovat i výsledek.

Pro naši potřebu se budeme bavit o amatérských podmínkách, které jsou omezeny prostorem i vybavením.

 

Budete potřebovat:

 

  • Demižon
  • Kvasnou zátku
  • Hadičku na přečerpávání
  • Prostor, který je alespoň trochu teplotně stabilní, je chladnější, tmavý.
  • Sanitační a čistící prostředky.

 

Volitelné jsou ušlechtilé kvasinky, živiny pro kvasnice, čiřidla, filtry atd.. Toto však není nezbytně nutné a dobrý cider Vám nezajistí.

 Pokud máte větší objem užijete i čerpadlo.

Fermentace se skládá z několika fází a o nich se rozepíši podrobněji v následujících článcích.

ZÁKAZNICKÁ PODPORA

Potřebujete se poradit s výběrem cideru? Zavolejte nám kdykoliv na 776435796 nebo napište na obchod@dobrycider.cz.

DOPRAVA ZDARMA

Pro všechny objednávky nad 1800 Kč Vám doručíme zásilku zdarma.

OSOBNÍ ODBĚR

Využijte možnosti osobního vyzvednutí u nás na prodejně v Praze a ušetřete.

// BLOG NA TITULKU