Kamenná prodejna je přestěhovaná: Medovinárna, Na Zderaze 14, Praha 2

Fermentace - základní informace

Fermentace (kvašení) je způsob přeměny nealkoholického ovocného moštu na alkoholický nápoj. Zjednodušeně: kvasí obsažený cukr pomocí kvasinek a živin pomáhající kvasinkám uskutečnit tuto přeměnu.

Proces je to víceméně spontánní, který lze podle Vašeho stupně zkušenosti a vybavení různě ovlivňovat a tím ovlivňovat i výsledek.

Pro naši potřebu se budeme bavit o amatérských podmínkách, které jsou omezeny prostorem i vybavením.

 

Budete potřebovat:

 

  • Demižon
  • Kvasnou zátku
  • Hadičku na přečerpávání
  • Prostor, který je alespoň trochu teplotně stabilní, je chladnější, tmavý.
  • Sanitační a čistící prostředky.

 

Volitelné jsou ušlechtilé kvasinky, živiny pro kvasnice, čiřidla, filtry atd.. Toto však není nezbytně nutné a dobrý cider Vám nezajistí.

 Pokud máte větší objem užijete i čerpadlo.

Fermentace se skládá z několika fází a o nich se rozepíši podrobněji v následujících článcích.

ZÁKAZNICKÁ PODPORA

Potřebujete se poradit s výběrem cideru? Zavolejte nám kdykoliv na 775 633 077 nebo napište na info@dobrycider.cz.

DOPRAVA ZDARMA

Bezpečné a rychlé doručení na Vaši adresu zdarma pro objednávky nad 1900 Kč

OSOBNÍ ODBĚR

Využijte možnosti osobního vyzvednutí u nás na prodejně v Praze a ušetřete.

// BLOG NA TITULKU

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení