Po výtečné hruškové PERRY přichází Farma U tří dubů též s klasickým jablečným ciderem.
Suchý cider je ze směsi anglických a francouzských cider odrůd jabloní vysázených farmou v roce 2018 a to:
Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor.
Další postup přímo slovy výrobce: Loni jsme sklidili prvních 6 tun jablek z kterých se nám podařilo připravit prvních 3500l cideru od tří dubů.
Sklizené jablka jsme podrtili a nechali je před vylisováním 4 hodiny macerovat, zesílili jsme tak barvu a aromatiku.
Čerstvý mošt jsme prokvasili v nerezových nádržích do 0g cukru a toho suchara jsme nechali 5 měsíců zrát. :D
Nakonec jsme přidali trochu stejného pasterovaného moštu (u této várky jsme domoštovali na 6g cukru/l), vyčířili a se sycením naplnili do láhví.
Cider není pasterovaný. Stabilita je zajištěna lehkým zasířením a sterilní filtrací.
Složení: Jablečný mošt. Obsahuje siřičitany, syceno CO.
Obsah 750ml, 7,1%alc