Pěstuje se jako vysokokmen či polokmen, protože má obvykle velké kulovité koruny. Ovoce je velké a dozrává v říjnu a vydrží uskladněné až do konce zimy. Po utržení je lepší nechat jej dozrát (jinak může být dost kyselé). Skvělé je v kuchyni a na křížaly.

Chuť je sladkokyselá. Má nadprůměrný obsah cukru, proto se hodí na víno či cider. Dobře se dá použít jako odrůda do směsi na cider, právě pro svojí svěží kyselinku a vysoký cukr, odrůda dobře kvasí. V Německu jsem zaznamenal často i odrůdové cidery z Booskopského. U nás s touto odrůdou pracuje například Českorájský, který dělá hutné, přírodní výborné cidery (které jsou moji velcí oblíbenci).

Až uvidíte velký kulovitý strom jabloně, zastavte se a podívejte se na něj, je to majestát. Dost možná se jedná o jabloň Booskopského. Pokud bude mít i ovoce jako na obrázku, je to ona.